O PODJETJU

KONTAKT

 
 
 
  OSNOVNI       PODATKI
  Predgovor
  Lesni črv
 

Ličinka

  Pohištveni črv
  Znaki napada
  Zvok
   
   
  ZAŠČITA
 

Obdelava lesa

Povezave
 
 

UNIČEVANJE ŠKODLJIVCEV

  Lesvin®
  biološko
  kemično
   
 

 

 

LESVIN NAROČILO

  Kaj morate vedeti
  Pozicija črva
  Cenik
  Naročilo
 

 

 
 

Obdelava lesa za preprečitev okužbe

 

 

Brez dvoma je najbolj temeljita in varna oblika zaščite tista, ki jo zagotovi proizvajalec z impregnacijo pod pritiskom s posebno opremo, ki omogoča zaščitnemu sredstvu, da prodre kar najgloblje v les. Prav tako ta metoda omogoča, da je les po končanem postopku zaščite varen za dotik in uporabo. Danes je predhodna obdelava okenskih okvirjev in strešnih elementov nekaj povsem vsakdanjega. Gladka in zloščena površina lesa znatno zmanjša možnost okužbe, saj preprečuje hrošču odlaganje jajčec v les.

 

 

Zmanjšajte možnosti za okužbo lesa
 
 1. Najpogosteje vnesemo ličinke lesnega in pohištvenega črva v stanovanje preko gradbenega lesa, drv, parketa, opaža ali masivnega pohištva. Podrobno preglejte ves stavbni les ter izdelke iz lesa, ki jih imate v stanovanju, če imajo na svoji površini vidne vzletne luknje lesnih škodljivcev.
   
 2. Les za drva je potrebno razcepiti, odstraniti lubje in ga zložiti čim dlje stran od hiše.
   
 3. Zračno vlažnost v stanovanju je potrebno čim bolj zmanjšati z ventiliranjem. V suhem zraku, ki je posledica sodobnega načina ogrevanja se ličinke in hrošči zelo slabo počutijo.
   
 4. Les dovzeten za napad zaščitite z lakom ali barvo, saj le ta zapolni male razpoke in pore v lesu ter tako zmanjša primerna mesta za odlaganje jajčec.
   
 5. Firma pooblaščena za zatiranje škodljivcev naj les, ki je dovzeten za napad lesnega hrošča preventivno zaščititi s produkti izdelanimi na osnovi borove kisline.

 

 

 

 

 

 

nazaj