O PODJETJU

KONTAKT

 
 
 
  OSNOVNI       PODATKI
  Predgovor
  Lesni črv
 

Ličinka

  Pohištveni črv
  Znaki napada
  Zvok
   
   
  ZAŠČITA
  Obdelava lesa

Povezave
 
 

UNIČEVANJE ŠKODLJIVCEV

  Lesvin®
  biološko
  kemično
   
 

 

 

LESVIN NAROČILO

  Kaj morate vedeti
  Pozicija črva
 

Cenik

  Naročilo
 

 

 

Cenik

 

 

Cena postopka je odvisna od števila obdelav. Obdelava je postopek, s katerim se naenkrat obdela površina lesa 33 x 1 cm, oz. dolžina 33 cm pri dolžinskih merah. Če je les debelejši od 8 cm, je potrebno les obdelati iz dveh ali treh strani.

 

Primer:
leseni steber dimenzij 16x16 cm je potrebno obdelati iz dveh nasprotnih strani, zato je za vsak meter stebra potrebno izvesti 6 obdelav:

Dolžina 1m : 33 cm = 3 obdelave

2 stranici stebra v dolžini 1 m = 2 x 3 obdelave = 6 obdelav

 

Če je obdelavo potrebno izvesti v težjih pogojih dela, višina nad 2,5 m, poševna mansarda, itd., je postopek zamudnejši in cena sorazmerno višja.

 

Obdelava je mogoča do višine 2,8 - 3,0 m. V nasprotnem je potrebno postaviti gradbeni oder, npr. na zunanji strani objekta ali v prostorih z višjim stropom, ali postaviti drugo provizorično trdno konstrukcijo.

 

 

Cena uničenja lesnega črva je sestavljena iz cene obdelav in kilometrine.

 

 

Cena obdelave*:

1 - 15 13   EUR / obdelavo + 22 %
16 - 30 12   EUR / obdelavo + 22 %
31 - n 11   EUR / obdelavo + 22 %

* Najmanjša cena je 50 €

 

 

Kilometrina:

Število kilometrov na relaciji Domžale - Vaš kraj in nazaj. Kilometrina znaša 0,43 € / km. Npr. Domžale - Lubno - Domžale = 2 x 41 km = 82 x 0,43 €

 

 

Dodatne storitve

 

V primeru, da je stranka zamolčala ali "pozabila", da je les že tretirala s premazi (strupi) za uničevanje lesnega črva, se to zagotovo pokaže v času obdelave. V takem primeru se obdelava prekine. Stranka je obvezana plačati začetne stroške postavitve odra (cca 100 €), najmanjšo ceno obdelave (50 €), kilometrino po ceniku ter 100 € nadomestila za delavca zaradi vdihavanje strupenega zraka.

 

V primeru, da stranka ni pripravila prostora za obdelavo, t.j. umaknila stvari iz območja obdelave (1 m v liniji) do tlaka, to lahko izvedemo sami. Cena je 100 € oz. je odvisna od zamudnosti. V pripravo spada tudi čiščenje zelo umazanih tal.

 

Vsakršni nepredvideni posegi (odstranitev svetil, el. naprav, kovinskih stvari, ipd.), ki so nujni za izvedbo obdelave, se prav tako zaračunajo, v kolikor stranka sama ne poskrbi za to.

 

V primeru, da obdelava ni končana v delovnem dnevu, se nadaljuje naslednji dan. V tem primeru se računa bodisi dodatna kilometrina ali stroški hotela oz. kombinacija.

 

V primeru, da stranka ne upošteva navodil pooblaščenega delavca v času izvajanja del, lahko delavec zaradi varnosti delo prekine. V tem primeru se zaračunajo vsi stroški do prekinitve dela. Poleg tega pa še stroški zaradi izpada delovnega dne, v kolikor je bila obdelava predvidena za več ur.

 

V primeru, da se stranka samovoljno giblje v območju obdelave, slika, meri ali poskuša posegati v napravo Lesvin z raznimi pripravami, tehničnimi pripomočki in vpogledom, tega posega ali škode pa ni več mogoče preprečiti, se stranki zaračuna najmanj 100 € za storitev oz. poseg, ki je bil izveden. Glede na pridobljeno informacijo in s tem firmi povzročeno potencialno škodo pa je cena lahko mnogo, mnogo višja. V takem primeru se obdelava takoj prekine in se zaračunajo tudi ostali stroški, ki so nastali do posega.

 
 
 

nazaj