Vaš voziček je prazen

Splošni pogoji uporabe

Prodajalec
PROMIN Trgovina, ki jo izvaja firma PROMIN d.o.o., Karantanska 20, 1230 Domžale.

Kupec
Pravna ali fizična oseba, ki kupuje v spletni trgovini PROMIN.

Jezik in valuta
Kupec lahko izbira med slovenskim in angleškim jezikom ter med različnimi valutami.

Cene
Cene izdelkov in poštnin so navedene v evrih (EUR). Cene v ostalih valutah se sproti prilagajajo glede na tečaj ECB, zato lahko cene od enega do drugega dne odstopajo. Cene izdelkov v EUR so fiksne. Prodajalec ni zavezanec za DDV. Cene in morebitne ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini ...) velajo na dan oddaje naročila.

Račun
Originalni račun prejmete ob plačilu oz. ob dostavi. Osnova za račun so naročeni izdelki v okviru splošnih pogojev objavljenih na tej strani. Ti so potrjeni tudi ob oddaji naročila. Račun se skladno z načeli o varovanju okolja pošila v elektronski obliki na e-naslov kupca.

Dostava
Koliko časa traja dostava je odvisno od izbranega načina dostave. V Sloveniji lahko pričakujete pošilko v 2-3 dneh. V ostalem svetu je dostava odvisna od poštne cone v katero je uvrščena vaša država ter od končnega distributerja v vaši državi. Če ste izbrali osebni prevzem naročenih izdelkov na sedežu firme, prej pokličite, da se dogovorimo za čas prevzema. V primerih prednaročil, ali če je zaloga pošla, lahko dostavljamo blago šele po prejemu nove dobave blaga v skladišče, o čemer ste obveščeni že pri potrditvi nakupa izdelka, ob oddaji naročila.

Odstop kupca
Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe, brez navedbe razlogov za odstop, v 14 dneh od prejema blaga, na e-naslov info@promin.si oz. na naslov PROMIN d.o.o., Karantanska 20, 1230 Domžale. Sporočilo o odstopu od pogodbe mora biti jasno in nedvoumno. Upošteva se le pravočasna oddaja sporočila. To mora biti poslano pred iztekom odstopnega roka. Prejeto blago morate vrniti najpozneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopate od pogodbe. Stroške vračila blaga krije kupec. Blago morate vrniti na naslov firme v stanju, v kakršnem vam je bilo izročeno. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe in vračila kuplenega blaga, vam bo PROMIN d.o.o. v roku 14 dni po prejemu blaga nakazal vsa prejeta plačila. Pri nakupu zapečatenih vsebin, kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če je po dostavi odprl varnostni pečat, enako velja za nakup periodičnega tiska, knig in revij.

Odstop prodajalca
Pridržujemo si pravico, da izjemoma, delno ali v celoti, odstopimo od izvedbe naročila v primerih, ko:
  • zaloga naročenih izdelkov poide
  • ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca
  • naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji
V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu. V kolikor bo nova pošilka naročenih izdelkov prispela v skladišče v kratkem, vam bomo ponudili časovni zamik izvedbe naročila.

Reševanje sporov
Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZavPot). Kupec ima možnost uveljavljanja stvarnih napak pri firmi PROMIN d.o.o., kamor lahko naslovi tudi vse morebitne reklamacije in pritožbe; na telefon +386 (0)1/ 722-07-70, ali na elektronski naslov info@promin.si. Te bodo rešene v najkrajšem možnem času. PROMIN d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Predloga za spletno reševanje potrošniških sporov je na voljo na spletni povezavi http://ec.europa.eu/odr. V primeru reševanja spora po sodni poti je za to pristojno Okrajno sodišče v Lublani.

Dokazila
Osnovno dokazilo o spletnem nakupu je originalni račun. Pisna dokazila o naročilu kupca so skupaj s splošnimi pogoji shranjena na sedežu firme PROMIN d.o.o. in so kupcu dostopna na vpogled ob predhodnem pisnem zahtevku.

Pogodba
S klikom na gumb ( potrdi naročilo ), v zadnjem koraku nakupa, na oknu "Korak 5 - Potrditev naročila", se podatki vašega naročila zapišejo v bazo. Te podatke boste v obliki potrdila prejeli tudi na vaš e-naslov, ki ste ga vpisali ob registraciji. S potrditvijo naročila je uradno sklenena pogodba med kupcem in prodajalcem. Pogodba je sklenjena za obdobje do izpolnitve vseh pogodbenih obveznosti, ki vklučuje plačilo celotne kupnine in dostavo blaga. Vaša pretekla naročila lahko kadarkoli preverite na strani Moj predal.

Varnost
Vsak nakup v spletni prodaji PROMIN trgovina je šifriran po protokolu HTTPS od kupca do prodajalca. S tem je zagotovlena varnost in anonimnost kupca.

Osebni podatki
S klikom na gumb ( potrdi ), na strani "Podatki mojega predala", dovoljujete, da PROMIN Trgovina z namenom spletnega nakupa vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za časovno obdobje, ki vela za hrambo poslovnih listin firme. Firma PROMIN d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu. Potem, ko je bil spletni nakup opravlen lahko pisno zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke. O izvedbi vašega zahtevka vas bomo obvestili v 7-ih dneh.

Seznanjenost s pogoji
S potrditvijo izbire "Prebral/a sem pravila in pogoje glede tega naročila in se z njimi strinjam" ter s klikom na gumb ( naprej na blagajno ) na oknu "Korak 4 - Način plačila" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Naročilo oz. pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Pomoč
V primeru nejasnosti ali vprašanj se lahko vedno obrnete na nas, tako da pokličete našo telefonsko številko ali nam pišete, bodisi na naslov ali elektronsko na e-naslov.


Nazaj
Pravice pridržane © 2024 PROMIN Trgovina. Deluje na osnovi Zen Cart
    |    Vaš IP naslov je: 44.221.70.232