O PODJETJU

KONTAKT

 
 
 
   
   
   
   
 

 

  Nazaj
   
 
 

Biorešitve

 
 

Stran je namenjena iskanju novih okolju prijaznejših rešitev ter optimiranju že obstoječih na vseh področjih, ki se tičejo človekove dejavnosti v povezavi z naravo. Problemov, ki jih povzroča človek s svojo kratkovidnostjo je mnogo, a svetla pot je sestavljena iz mnogih majhnih korakov in pri tem želimo sodelovati tudi v našem podjetju.

 

 

 

 

Ljudje s svojim nepremišljenim in kratkoročnim delovanjem nemalokrat povzročamo v naravi dolgoročne negativne posledice. Le te se nam v takšni ali drugačni obliki  vračajo, na žalost pa tudi drugim bitjem v naravi, ki niso soodgovorne za našo neumnost. Mnogi vplivni gospodarstveniki in politiki ne vidijo dlje od svojega bančnega računa, ne glede na posledice. S svojim vplivom in pod pretvezo napredka pa nam vsem povzročajo škodo, ki se  odraža v globalnih katastrofah. V zadnjem času se stvari vsaj navidez izboljšujejo, a nekateri pomembne države se vztrajno branijo odgovornosti pri postopnem znižanju onesnaževanja, katerega povzročitelji so v največji meri same. Za ceno neverjetne sebičnosti (rasti na škodo okolja in drugih) so pripravljene cel planet pahniti v ekološko katastrofo.

 

Na eni strani človeštvo beleži neverjeten uspeh. Človek je bil že na Luni, v vojaški industriji se dosegajo vrhunski dosežki, računalništvo je še pospešilo razvoj, kloniramo živa bitja, izrablja se DNK za ustvarjanje novih bitij, ki pa so v izključni pristojnosti boga oz. narave. Tako sebični, vase zaverovani človeški napuh že trka na vrata božjega stvarstva, ne vedoč, da slep, gluh in nem ne more več naprej, ne da bi sebi povzročal škodo in trpljenje. Na drugi strani pa v 21. stoletju poznamo preko 10.000 snovi zastopanih v hrani, a je raziskanih le okoli 300. Kako delujejo ostale sploh ne vemo. Kljub skoraj popolni temi na tem področju v hrano dodajamo še razne emulgatorje, barvila in druge snovi, ki nas dolgoročno zastrupljajo, posledica pa so razne bolezni in alergije. Prav tako še vedno ni raziskan vpliv žuželk na okolje in industrijske rastline. Niti ne poskušamo razumeti njim dodeljene vloge v naravi in možnost sobivanja, pač pa se nadnje spravljamo s strupi, ki kratkoročno in dolgoročno zastrupljajo ljudi in druge živali, saj je ponekod zemlja zastrupljena že 150 m globoko, prav tako podtalnica in površinske vode. Škodljivci pa, ki jim je strup namenjen so nanje že napol ali pa popolnoma odporni. Človeški pohlep in neumnost sta brezmejni!

 

Če pogledamo celoto lahko hitro ugotovimo, da človeštvo še nikoli bi bilo tehnološko tako razvito kot danes, a prav tako še nikoli tako razcepljeno, zafrustrirano, ozkogledno, zastrupljeno,  bolehno in tako daleč od boga oz. narave kot je danes. Mnogi menijo, da je človeštvo na izredno visoki stopnji razvoja. Če bi zmogli pogledati vsaj 1000 let vnaprej bi lahko ugotovili, da smo še na izredno nizki stopnji razvoja, ki ga lahko primerjamo z "ritjem po blatu", saj mnogi ne znajo pogledati ne od sebe, ne v daljavo in ne navzgor. Da bi to spremenili bo potrebno veliko energije vložiti v izobraževanje in zavest ter postopoma človekovo dejavnost vrniti na čas obremenitev iz začetka 20. stoletja.

 
 
 

© copyright - slike in vsebina vseh strani so last podjetja PROMIN d.o.o.

 

 

Stran je bila nazadnje spremenjena 11.01.2023